Westbrook novi član 49ersa

Sjajni RB konačno našao klub

Westbrook novi član 49ersa

Jedan od najboljih RB-ova NFL-a Brian Westbrook novi je član San Francisco 49ersa s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 1.25 miliona zagarantovanih dolara.

Westbrok (31 godina) otpušten je u februaru iz Philadelphia Eaglesa i nakon toga je tražio klub. Bio je na meti St. Louisa, Dallasa i Washingtona, ali se odlučio za San Francisco koji naredne sezone ima ambicije da se prvi put nakon sedam godina nađe u doigravanju.

Trener 49ersa Mike Singletary je izjavio kako će Frank Gore biti prvi izbor, a da će Westbrook imati ulogu rezerviste. Westbrook je u NFL-u odigrao osam sezona, svih osam u Eaglesima, u karijeri ima 5.995 osvojenih yardi za 37 polaganja, uhvatio je 426 pasova za 3.790 yardi i imao 29 polaganja.

2007. godine je predvodio ligu sa 2.104 osvojene yarde, a prošle sezone je zbog povrede propustio osam utakmica , pa je na kraju sezone dobio otkaz u Philadelphiji. San Francisco je prošle sezone imao omjer 8-8, a ove sezone žele konačno u doigravanje nakon sedam sušnih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.