White: Conor može nokautirati Mayweathera

Predsjednik UFC-a o šansama McGregora u bokserskom meču

White: Conor može nokautirati Mayweathera

Predsjednik UFC-a Dana White uvjeren je da Conor McGregor može pobijediti, možda i knockoutom, Floyda Mayweathera u bokserskom meču.

Iako je američki bokser veliki favorit u mogućoj borbi sa irskim UFC borcem, White ne odstupa od svog stava da će McGregor, lakše nego što je ošekivano, savladati Mayweathera.

"Vjerujte mi, kada organizujemo borbe često mislim da nema šanse da jedan od boraca pobijedi, ali onda on to uradi. To je luda priroda biznisa u borilačkim sportovima."

"Mislim, ako je sigurno da će Floyd pobijediti ovu borbu, zašto bi platili da je gledate? Nema garancija kada su borbe u pitanju", rekao je White.

White smatra da je borac iz njegove organizacije u prednosti kada se govori o fizičkim predispozicijama i pripremljenosti, "Conoru je 27 godina, a Floydu 40. Conor je veći i jači. Ima snagu da knockoutira protivnika. Biće zanimljiva borba."

Borba bi se trebala održati 10. juna, a špekuliše se da je White spreman borcima platiti po 20,5 miliona funti kako bi se zaključio dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi