White: Zbog droge sam flertovao sa smrću

Fenomenalni snooker igrač priznao

White: Zbog droge sam flertovao sa smrću

A. Beganović

Višestruki finalista Svjetskog prvenstva u snookeru, Jimmy White, u autobiografiji se osvrnuo i na probleme koje mu je stvorila droga.

Jimmy White, čiji je nadimak "vihor", šest puta je igrao u finalu Svjetskog prvenstva , no niti jednom nije osvojio titulu, a poznavaoci snookera ga smatraju najboljim igračem svih vremena, koji nikada nije bio svjetski prvak.

"Mislim da me droga koštala 10 titula svjetskog prvaka", napisao je White, koji se počeo drogirati 1984. godine nakon poraza od Stevea Davisa.

Ovaj sjajni snooker igrač otkrio je da se jedno vrijeme zajedno drogirao sa Kanađaninom, Kirkom Stevensom.

"Prilikom jednog turnira u Irskoj uopšte nismo trenirali, a naše porodice nisu znale gdje se nalazimo. Radili smo najbolje što možemo da se ubijemo. To je nama krek učinio, flertovali smo sa smrću", napisao je White.

Podsjetimo, White je profesionalac od 1980. godine. U karijeri je svojio 10 rangirajućih titula i 19 nerangirajućih, a trenutno se nalazi na 62. mjestu snooker rang liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.