Wigginsu "Zlatni bicikl"

Wigginsu "Zlatni bicikl"

Pobjednik ovogodišnjeg Tour de Francea Britanac Bradley Wiggins dobitnik je nagrade "Zlatni bicikl" za najboljeg biciklistu u 2012. godini.

Wiggins je u izboru novinara koji prate biciklizam, a kojeg organizuje francuski časopis "Velo Magazine" trijumfovao ispred Belgijanca Toma Boonena i Španca Joaquima Rodriguesa.

Osim na "Touru", Wiggins je ove godine pobijedio na utrci Pariz - Nica, oko Romandije u Švicarskoj i Kriterijumu Dorfen, a osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u utrci na hronometar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.