Wilder će izazvati Furyja?

Slijedi borba za apsolutnog prvaka svijeta

Wilder će izazvati Furyja?

M. Šljivak

WBC prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder izazvaće akutelnog prvaka po WBA, IBF, WBO i IBO verzijama Tysona Furyja.

Fury je u subotu savladavši Vladimira Klička stigao do četiri pojasa u teškoj kategoriji, ali jedan drži i Wilder (WBC) za kojeg stručnjaci smatraju da je najbolji bokser u teškoj kategoriji u ovom trenutku.

Wilder ima namjeru da postane apsolutni prvak svijeta u teškoj kategoriji. Isto želi i Fury, te bi već naredne godine mogli gledati okršaj za apsolutnog prvaka svijeta u najjačoj kategoriji.

Međutim, čini se kako bi Amerikanac mogao sačekati na duel sa britanskim bokserom. Vladimir Kličko će vjerovatno imati još jednu šansu da vrati pojaseve, jer ima klauzulu o revanšu protiv Furyja.

Ipak, Wilder ima namjeru izazvati šampiona bez obzira ko to bio, tako da bismo već u godini pred nama mogli gledati obračun za apsolutnog prvaka svijeta.

Wilder je kao i Fury još uvijek neporažen, a na omjeru je od 35 pobjeda u karijeru, od čega su čak 34 nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.