Wladimir Klitschko ne može nastupiti u Riju

Zbog godina i broja profesionalnih nastupa

Wladimir Klitschko ne može nastupiti u Riju

Wladimir Klitschko, svjetski prvak u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, ipak neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, na kojima će po prvi puta moći nastupiti i profesionalni bokeri. 

Internacionalna bokserska asocijacija (AIBA) danas je saopštila da Klitschko ne može nastupati u Riju zbog godina. Naime, višestruki svjetski prvak i, uz brata Vitalia, najbolji bokser svijeta u teškoj kategoriji, u vrijeme Igara u Riju će imati više od 40 godina, što je gornja starosna granica koju je propisala AIBA.

Također, Klitschko ne ispunjava još jedan kriterij, a to je broj profesionalnih dvoboja kojih Ukrajinac ima 64, a AIBA će dopustiti olimpijski nastup samo onima s 20 i manje mečeva. Vladimir Klitschko u karijeri 

ima i nastup na OI u Atlanti 1996., a 2016. je u Riju htio završiti karijeru. U Atlanti je Wladimir osvojio zlatnu medalju pobjedivši u finalu Tongoanca Paea Wolfgramma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.