Wladimir Klitschko: O povlačenju ne razmišljam

Iako ima 39 na leđima

Wladimir Klitschko: O povlačenju ne razmišljam

Kada u subotu uđe u ring u Madison Square Gardenu i stane nasuprot Amerikancu Bryantu Jenningsu, Wladimir Klitschko će izjednačiti rekord Joea Louisa koji se 27 puta borio za naslov najboljeg teškaša.

Istovremeno, ukoliko pobjedi Jenningsa, Wladimir će doći na korak do legendarnog Larryja Holmesa koji je 19 puta uspješno branio naslov svjetskog prvaka.

" Ne želim se uspoređivati ni s jednim velikanom. Oni su još uvijek moji idoli. Oni su ikone" kaže Wladimir koji i pored 39 godina na leđima ne razmišlja o povlačenju.

"Dok god sam zdrav i motiviran, borit ću se. Ne osjećam se star, loš ili spor. Imali što bolje od toga da si najbolji čovjek na svijetu i da zarađuješ za život prebijanjem ljudi", retorički se zapitao Wladimir na presici u Madison Square Gardenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.