Wladimir Klitschko polako ulazi u istoriju

Ponovo u Gardenu nakon osam godina

Wladimir Klitschko polako ulazi u istoriju

Wladimir Klitschko je 2008. godine posljednji put nastupao u Madison Square Gardenu, kada je sredio Sultana Ibragimova. Sve borbe koje su došle kasnije, Dr Steelhammer je odrađivao u Njemačkoj.

U noći sa subote na nedjelju slijedi okršaj Wladimira i Bryanta Jenningsa, borba kojoj su organizatori dali ime "Povratak šampiona", aludirajući baš na činjenicu da se Wladimir vraća u New York nakon sedam godina. Njegov protivnik ima 30 godina visok je 191cm, a raspon ruku mu je 213 cm. Stiže iz Philadelphije i realno njegova pobjeda u ovom  meču bi mu osigurala status jedne druge nazovimo je bokserske legende, Rockyja.

Jennings ima 30 godina, na "zvučnom" je omjeru 19-0 i za razliku od Wladimira posljednje dvije pobjede Bryant je ostvario u Madison Square Gardenu protiv Artur Szpilka, odnosno Mikea Pereza.

"Boksere kao što je Jennings niti jednog trenutka nikada ne smijete podcijeniti. Istorija je pokazala kako su takvi bokseri opasni. Tako da ja neću podcijeniti Jenningsa, ali ga neću ni precijeniti. Spreman sam odraditi borbu kako treba, spreman sam odbraniti titule i tako će biti", tvrdi Wladimir Klitschko.

Na drugoj strani za razliku od nekih drugih izazivača, Jennings se nije razbacivao izjavama:

"Da bi ste bili prvak, nekada ste morali biti izazivač. Mislim da je došlo moje vrijeme. Ovo je moja prilika da dođem na vrh", naglasio je Jennings.

Dr. Steelhammer je u New York stigao kao vlasnik četiri pojasa i realno je očekivati da opet sva četiri iznese sam po izlasku iz Gardena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.