X25 nastavio s sjajnim igrama, ASUS u potpunom očaju
FOTO: Vip Adria Liga

VIP Adria Liga, treće kolo

X25 nastavio s sjajnim igrama, ASUS u potpunom očaju

S. Bošković

Jučer je kompletirano treće kolo VIP Adria League of Legends lige. 

Prvog dana trećeg kola Klan RuR je nastavio lošu tradiciju protiv ekipe x25 eSport i poražen je rezultatom 2:0. RuR je mnogo bolje otvorio meč, ali kasnije je x25 okrenuo prvi meč sjajnoj igrom ADC-ja ove ekipe, "Ploxa". Poraz u prvom meču negativno se odrazio na ekipu RuR u drugoj partiji , koja je protekla u potpunoj dominaciji x25 ekipe.

Nakon toga sastale su se prva i zadnja ekipa lige, odnosno Kliktech i Team Ancestral, a potpuno očekivano je pobjeda ukupnim rezultatom 2:0 otišla na stranu tima KlikTech.

Treći meč trećeg kola bio je između Crvene Zvezde i Bontecha. Hrvatski tim je najugodnije iznenađenje VIP Adria lige, dok je Zvezda ekipa od koje se još ne zna šta tačno očekivati. Ovaj meč završen je pobjedom Bontecha od 2:0. 

Na kraju trećeg kola ekipa ASUS Rog Elita je ubilježila treći poraz u tri meča i neobjašnjivo je kako jedna od najboljih balkanskih League of Legends ekipa igra ovako loše. S druge strane, njihov protivnik ekipa Sigurno Sigurno igra veoma sjajno i savladala je ASUS s 2:0. 

Na vrhu tabele se nalazi x25 s omjerom 3-0-0, drugi je Kliktech s 2-1-0 mjerom, a u top četiri su još Bontech i Crvena Zvezda. Na petom mjestu je RuR eSport, dok je šesta ekipa Sigurno Sigurno. Na dnu tabele nalaze se Ancestral i ASUS Rog Elite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi