Yago Lamela pronađen mrtav

Tragedija u svijetu atletike

Yago Lamela pronađen mrtav

Velika tragedija dogodila se u Španiji. Yago Lamela, najbolji španski skakač u dalj svih vremena pronađen je mrtav u stanu svojih roditelja. Imao je 36 godina i preminuo je u svom rodnom gradu Avilesu na sjeveru Španije.

Određeno vrijeme Lamela je patio od depresije i bio je u prošlosti hospitaliziran zbog psihičkih problema, a tačan uzrok njegove smrti zasad nije poznat. U svojoj karijeri Lamela je osvajao medalje kako na svjetskim tako i na evropskim prvenstvima.

Na Svjetskom dvoranskom prvenstvu 1999. u japanskom Maebashiju osvojio je srebro skokom od 8.56 metara oborivši pritom europski rekord, dok je iste godine u Sevilli osvojio srebrnu medalju na SP-u na otvorenom. Oba je puta bolji od njega bio tek Kubanac Ivan Pedroso. Sa europskih prvenstava ima jedno srebro i jednu broncu.

U skoku u dalj njegov najbolji rezultat bio je 8.56, dok je u troskoku godinu dana ranije (1998.godine) skočio 16 metara i 72 centimetra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.