Yankees konačno slavili
Brett Gardner je odigrao meč karijere

Baseball

Yankees konačno slavili

Noć u MLB-u je obilježila konačna pobjeda NY Yankeesa nakon šest nizanih poraza, LA Dodgers su uzvratili Philadelphii za poraz od noć prije, dok su Boston RS prosuli prednost od 4:0, i na kraju izgubili.

Dugo će GM Yankeesa Jose Girardi pamtiti meč u Torontu. Uoči samog meča zbog povreda su mu otkazali starteri Derek Jeter i Taki Matsui, pa je tako u startnu postavu bio prisiljen gurnuti čak tri rookiea. Ali, nevjerovatno je kakav su meč odigrali ovi golobradi mladići. Vođeni njima Yankees su savladali Toronto i tako slavili nakon šest paraza u nizu. Brett Gardner je imao svoj prvi homer u karijeri, Andy Pettite je ostvario 5 hita i 2 runa, a Ramiro Pena je odigrao takav meč da niko u Yankeesima nije zažalio što nema Jetera. Konačnih 8:2 za Yankeese najbolji je pokazatelj kako su odigrali mladi igrači New Yorka.

LA Dodgers su uzvratili Philiesima za poraz noć prije i sa 9:2 im se revanširali. Ovo je Dpodgersima tek druga pobjeda otkako u postavi nema kažnjenog Ramireza. Randy Wolf je protiv svog bivšeg kluba odigrao meč sezone, James Loney je homerovao i ostvario 4 runa, dok je Casey Blake imao jedan homer i hit. Dodgers su još uvijek prvi tim lige zahvaljujući onoj nevjerovatnoj seriji od 13 domaćih pobjeda u nizu.

I drugi kalifornijski tim je slavio pobjedu. LA Angels su na svom stadionu u Anaheimu savladali Boston RS rezultatom 8:4. Matt Palmer je bio startni pitcher kod Angelsa, i ovo mu je prva pobjeda u karijeri kao starteru, i to je ostvario vjerovali ili ne, u svojoj tridesetoj godini. Mike Napoli je ostvario 3 run-homera, dok je u redovima Red Soxa kao i obično najbolji bio Jason Bay.

Najbolji meč večeri odigrali su Colorado i Houston. Astrosi iz Houstona su u meču sa najviše poena sa 15:11 savladali domaće Rockiese. Lance Berkman je odigrao svoj najbolji meč sezone u kojem je ostvario 2 runa i 5 hita. Odličnu utakmicu su odigrali i Miguel Tejeda, Carlos Lee i Hunter Pence koji su ostvarili po 3 hita, svi.

Rezultati:

Cleveland - Chicago WS 4:0, NY Mets - Atlanta 7:8, San Francisco - Washington 3:6, Philadelphia - LA Dodgers 2:9, Pitsburgh - ST.Louis 5:2, Baltimore - Tampa Bay 6:8, Toronto - NY Yankees 2:8, Milwaukee - Florida 8:6, Chicago Cubs - San Diego 6:4, Texas - Seattle 6:5, Minnesota - Detroit 14:10, Colorado - Houston 11:15, Arizona - Cinncinati 3:10, LA Angels - Boston 8:4 i Oakland - Kanzas 7:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.