Yankeesi dobili maraton
Melky Cabrera donosi pobjedu Yankeesima

Baseball

Yankeesi dobili maraton

U MLB-u ništa novo, Yankeesi, Red Soxi i Giantsi nastavljaju s pobjedama, dok opet s druge strane, Angelsi i Twinsi ne znaju za pobjedu.

U sjajnom maratonu koji je trajao 4 sata i 57 minuta, NY Yankees uspjeli su pobjediti Oakland rezultatom 9:7. Malky Cabrera je donio odlučujući poen za domaće u 14 inningu, dvadeset šestim domaćim runom na jednoj utakmici, čime je oboren rekord Kanzasa iz davne 1955, koji je iznosio jedan manje.

Boston Red Sox upisali su sedmu u nizu pobjedu nad Minesota Twinsima koji ne znaju za pobjedu već pet utakmica.

Arizona Diamondbacks su savladali Colorado Rockiese sa 2:0 odličnom igrom jednog od najvećih talenata MLB-a Dana Harena.

Houston Astros su drugu noć zaredom bili bolji od LA Dodgersa. Houston je do minimalne pobjede od 6:5 predvodio Ivan Rodriguez.

Iako se prema rezultatu to ne bi moglo reći, utakmicu večeri su odigrali San Francisco Giants i San Diego Padres. Giants su slavili s 1:0. Veteran Bengie Molina koji je počeo kao starter u prethodnih 13 mečeva, sinoć je ostao na klupi, a meč je počeo mladi Pablo Sandoval. Međutim, kako se rezultat nije mjenjao, domaći trener u igru uvodi Molinu koji u 10 inningu donosi pobjedu San Franciscu nakon 6 gostujućih poraza u nizu.

Rezultati:
Pitsburg-Florida 7:4, Boston-Minesota 10:1, Yankees-Oakland 9:7, Arizona-Colorado 2:0, San Francisco-San Diego 1:0, Washington-Atlanta 0:1, Baltimore-Chicago WS 2:8, Cleveland-Kanzas 0:2, Philadelphia-Milwaukee 1:3, Toronto-Texas 8:7, Chicago Cubs-Cincinati 0:3, Houston-LA Dodgers 6:5, ST.Louis-Mets 5:2, LA Angels-Detroit-10:12, Seattle-Tampa Bay 3:9.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.