Yankeesi dvadeset sedmi put najbolji
Hideki Matsui je MVP World Seriesa

Gotova je još jedna MLB sezona

Yankeesi dvadeset sedmi put najbolji

NY Yankeesi osvojili su 27. World Series, naslov prvaka američko-kanadske profesionalne bejzbol lige (MLB). Yankeesi su u šestoj utakmici bili bolji od Philadelphia Philliesa rezultatom 8:6 i sa skorom 4-2 u seriji osvojili titulu.

Nakon devet godina Yankeesi su ponovo prvaci, a jedan od rjetkih igrača koji je i tada bio član šampionske generacije je kapiten Derek Jeter koji je nakon osvojenog naslova rekao.

"Osjećaj je mnogo bolji nego što je tada bio. Dugo vremena je prošlo, vrijedilo je čekati".

Sjajnu utakmicu je odigrao Hideki Matsui koji je imao 6 RBI-a u jednoj utakmici čime je izjednačio rekord po broju RBI-a u historiji finala lige, ali i uzeo naslov  MVP  World Seriesa.

Nije bilo boljeg načina da se Yankeesi oduže vlasniku kluba za izgradnju novog stadiona koji je koštao nevjerovatnih 1,5 bilona dolara. Na njemu su igrali tek jednu sezonu i odmah postali prvaci. Kakva zahvala gazdi.

Sezona za Yankeese nije dobro počela. Nakon što je najbolji igrač lige Alex Rodriguez priznao da je tokom svog igranja u Texas Rangersima koristio doping dobio je zabranu igranja u 50 utakmica, ali i rezultati u početku sezone bili su katastrofalni. Izgubili su pet zaredom utakmica od najvećih rivala Boston Red Soxa, ali su povratkom A-Roda zaigrali mnogo bolje i na kraju suvereno uzeli prvo mjesto u AL-u, pa na kraju i u kompletnoj ligi.

Jedan od najboljih igrača ove sezone svakako je Mark Teixeira koji je plakao od sreće nakon utakmice. Yankeesi su od 1996-2000 osvojili četiri naslova, a danas su u timu samo četvorica igrača iz te sjajne generacije, Derek Jeter, Jorge Posada, Andy Pettite i Mariano Rivera.

"Posebna čast je osvojiti naslov s ovim igračima, pa oni su legende Yankeesa", rekao je nakon utakmice Teixeira.

Posebna priča je menadžer Joe Girardi. U ljeto 2007. godine na klupi Yankeesa je zamijenio Joe Torrea koji je otišao u Dodgerse. Pri potpisu ugovora uzeo je majicu s brojem 27 aludirajući na to da će uzeti 27. titulu prvaka, ali je pošlo po zlu i prošle sezone prvi put nakon 13 sezona Yankeesi nisu ušli u doigravanje.

Ipak, vlasnik kluba, koji je teško bolestan i sinoć je utakmicu gledao kod kuće na TV-u, nije ga smijenio. Novu sezonu Yankeesi su odigrali na novom stadionu i Girardi im je donio titulu.

Gotova je još jedna sezona. Čini se nikad neizvjesnija i bolja. Bilo je svega od mnogo oborenih rekorda do padova na dopingu najboljih igrača lige. Jedan veliki spektakl je iza nas. Do aprila i početka nove MLB sezone uživajmo u NBA-u, NHL-u i NFL-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.