Yankeesi i White Soxi slavili u derbijima

MLB Baseball

Yankeesi i White Soxi slavili u derbijima

Noć u MLB-u obilježila su dva gradska derbija, onaj u New Yorku, te onaj u Chicagu, dok su Philiesi upisali novi poraz. Dodgersi i Red Soxi nastavljaju sa dobrim partijama i pobjedama, baš kao i Toronto i Texas.

 

 

U velikom derbiju za prevlast u New Yorku Yankeesi su sa visokih 9:1 kao gosti savladali Metse. Prvo ime meča bio je Alex Rodriguez s dva runa, kojima je došao do brojke 864 u karijeri čime je došao na jedanaestu poziciju svih vremena pretekavši jednu od legendi MLB-a Richarda Jacksona.

U još jednom gradskom derbiju pobjedu su odnijeli gosti. Na prepunom US Cellular Fieldu Cubsi su bili bolji od susjeda White Soxa savladavši ih sa 5:4 i tako pokazavši ko je gazda u Chicagu. Geovany Sato je tri run-homera bio nezaustavljiv za igrače White Soxa koji igraju očajno ove sezone. Već četiri godine nisu uspjeli dohvatiti doigravanje, a već na pola prvenstva sigurno je da to neće uspjeti ni ove godine.

Dodgersi su nastavili sa sjajnim igrama protiv Marinesa. Predvođeni odličnim Andre  Ethierom koji je ostvario tri run-homera, te 6 runova što mu je ujedno i rekord karijere, momčad iz LA je savladala goste iz Seattlea sa visokih 8:2, te se učvrstila na prvom mjestu lige.

Toronto je na svom terenu savladao aktuelne prvake Philiese koji su ušli u crnu seriju od čak 11  poraza u posljednjih 13 mečeva. Blue Jaysi su predvođeni novom zvijezdom Aaronom Hillom koji je ostvario 2 runa savladali goste iz Philadelphie sa 6:1.

Najbolju partiju večeri odigrali su Rangersi koji su sa velikih 12:2 pregazili Padrese. Tony Gwynn je bio prvo ime Texasa, dok je kod San Diega kao i obično najbolji pojedinac bio Zach Greinke.

Rezultati:

LA Dodgers-Seattle 8:2, Millwaukee – San Francisco 5:1, Chicago WS – Chicago Cubs 4:5, Baltimore – Washington 11:1, Cleveland – Cinncinati 9:2, Pittsburgh – Kansas 5:3, Toronto – Philadelphia 6:1, Mets – Yankees 1:9, Atlanta – Boston 1:4, Tampa Bay – Florida 7:3, Texas – San Diego 12:2, Houston – Detroit 5:4, St.Louis – Minnesota 1:3, Arizona – LA Angels 3:12 i Oakland – Colorado 4:2.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.