Yankeesi se osvetili Bostonu

Major League Baseball

Yankeesi se osvetili Bostonu

U MLB-u je sinoć odigrano sedam utakmica u kojima smo ponovo imali priliku gledati najveći derbi u bejzbolu, onaj između Boston Red Soxa i New York Yankeesa.

Boston je na otvaranju sezone bio bolji od aktuelnih prvaka, koji su se sinoć na prepunom Fenway Parku osvetili i slaviili pobjedu rezultatom 6:4. U timu Yankeesa su startali Jorge Posada, Derek Jeter i Mariano Rivera i postavili rekord u svim američkim sportovima.

Naime, njih trojica već 16 sezona igraju skupa, što ni u jednom drugom sportu nikada nije pošlo za rukom nekom od tandema.

Rezultati:

Boston – NY Yankees 4:6
Tampa Bay – Baltimore 4:3
Houston – San Francisco 0:3
Milwaukee – Colorado 7:5
Arizona – San Diego 3:6
LA Angels – Minnesota 3:5
Oakland – Seattle 2:1
Minnesota je s po jednim home runom Joea Mauera, Justina Morneaua i J.J. Hardyja upisala prvu pobjedu u novoj sezoni na gostovanju kod Angelsa (5:3), dok je San Diego predvođen sjajnim Everthom Cabrerom uzvratio Arizoni za poraz od preksinoć.

Tampa Bay je opravdala ulogu favorita i upisala pobjedu protiv Baltimorea, dok je San Francisco slavio u Houstonu kod Astrosa sa 3:0. Randy Wolf je u debiju pred publikom u Milwaukeeju zaradio ovacije sjajnim bacanjem u pobjedi Brewersa nad Coloradom (7:5), dok je Oakland protiv Seattlea pobjedu upisao nakon dodatnog inninga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.