Yohan Blake želi igrati kriket u Engleskoj

Nakon što okonča atletsku karijeru

Yohan Blake želi igrati kriket u Engleskoj

Jedan od najboljih atletičara na svijetu Yohan Blake kaže da bi volio igrati kriket za Yorkshire klub nakon što završi atletsku karijeru.

"Želim da igram kriket za Yorkshire ili za neki drugi engleski klub. Poslije trčanja ću razmisliti o tome", rekao je Jamajčanin za BBC. 

Svjetski prvak iz 2011. godine redovno u pauzi između dvije atletske sezone igra kriket za jamajčanski klub Kingston. 

"Volim kriket više nego što volim atletiku", rekao je jedne prilike Blake. Iz Yorkshiera su rekli da je Blake dobro došao u njihov klub. 

"Polaskani smo što je Yohan izrazio interesovanje da iga za našu ekipu. Uvijek tražimo nove talente. Hajde da ga izvedemo na teren i vidimo kakav je", poručili su iz engleskog kluba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti