Za sedam dana će biti poznata sudbina Adnana Ćatića

Otkrivanje B uzorka 12. oktobra

Za sedam dana će biti poznata sudbina Adnana Ćatića

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, odrekao se titule prvaka supersrednje kategorije po WBA verziji.

Ćatić se na ovaj potez odlučio jer je u nemogućnosti da titulu brani do kraja godine i to zbog operacije lakta koja mu slijedi.

Popularni Ado se nije borio od 20. februara kada je u borbi za titulu pobijedio Fedora Chudinova, nakon čega je pao na doping testu.

Tražio je B uzorak, a u Njemačkoj je najavljena zatvorska kazna u slučaju da se proglasi krivim za doping.

Menadžer njemačkog boksera Roland Bebak je potvrdio da se Ćatić dobrovoljno odrekao titule, ali i da će 12. oktobra biti poznata sudbina njegovog klijenta.

"Vratio je dobrovoljno titulu. WBA mu nije oduzela naslov, jer su i oni očigledno vidjeli mnogo nespojivih činjenica u ovom slučaju", rekao je Bebak.

Predsjednik Asocijacije njemačkih boksera Thomas Puetz je najavio eventualne sankcije u slučaju pozitivnog uzorka i na B testu za doping.

"Pred tužiocem u Kolnu će 12. oktobra biti objavljeni rezultati B uzorka urina. Pošto je već podignuta optužnica, ako se bude suspendovan, Felix će se vratiti u ring već naredne godine, jer se kazna računa od momenta kada se podignuta optužnica", istakao je Puetz.

Adnan Ćatić će tako za sedam dana saznati konačnu sudbinu, a on je na Twitteru kratko napisa da se vraća u maju ili junu 2017. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi