Za tri trenera cipela
Regularna sezona je odnijela trojicu

Nakon završetka regularnog dijela sezone

Za tri trenera cipela

M. Maksimović

Regularni dio NFL sezone je završen. Dvanaest ekipa razmišlja o osvajanju Superbowla, ostali idu na remont. Neki su se poput NY Jetsa, Detroita i Clevelanda krenuli odmah.

NY Jetsi su otpustili trenera Eric Manginia jer ekipu nije uveo u play off iako su na kraju završili na omjeru 9-7, ali to je bilo nedovoljno. Iako svakako nisu bili glavni favoriti za Superbowl, Jetsi su mogli bolje, recimo nismo smjeli izgubiti od lošijih ekipa kao što su Oakland ili San Francisco.

Na kraju kada je trebalo ''zapeti'' Jetsi su od pet utakmica izgubili ćetiri, poraz od Seattle je bio koban iako i ovaj posljednji od Miamia može biti bolan jer je ekipu Erica Manginia sredio bivši igrač Jetsa Chad Pennington. Na kraju Jetsima nije pomogao niti veteran Brett Favre. Eric Mangini je od 2006. godine ''Head Coach'' Jetsa, predhodno je radio kao Defensive Coordinator u ekipi New Englanda.

Detroit Lionsi su pokazali koliko može izgledati loše jedna ekipa u američkom fudbalu, uopšte sportu.  Lionsi u 16. utakmica upisali svih 16 poraza pa je otkaz Rodu Marinelliju bio sasvim logična stvar.  Marinelli je od 1996. godine u NFL, deset godina je proveo u Tampi prije nego što je preuzeo Detroit.  Ako Marinelliju može biti neka utjeha, nakon ove loše sezone otkaze je dobio skoro kompletan struči štab Lionsa.

Cleveland Brownsi su sezonu zaključili sa 4 pobjede i 12 poraza, pa je otpušten Romeo Crennel kao i generali manadžer Phil Savage. Romeo Crennel je u NFL stigao sa Georgie Techa, a u svojoj karijeri radio je u Giantsima,  Patriotsima, Jetsima a kao njegov nasljednik spominje se legendarni Bill Cowher

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.