Žalba Srbije odbijena zbog Amerikanki

Nakon što je Španović ostala bez medalje

Žalba Srbije odbijena zbog Amerikanki

M. Šljivak

Evropska prvakinja u skoku u dalj Ivana Španović sinoć je na nevjerovatan način ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Ivana je u posljednjoj seriji izvela najduži skok takmičenja, ali je dio startnog broja ostavio trag u pijesku, pa je zabilježena daljina bila mnogo manja od očekivane.

Na kraju je Srpkinja ostala bez medalje, osvojila je četvrto mjesto, a zlato je osvojila Amerikana Brittney Reese sa skokom od 7.02 metara.

Atletski savez Srbije je uložio žalbu nakon ovog skoka. Ipak, ona je odbijena i do zbog Amerikanaca koji su također najavili žalbu, ako srpska žalba prođe.

"Zbog papirnatog broja loše kvalitete, koji je ostavio trag u pijesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije na ovu odluku se žalio, ali je, po mišljenju komisije, žalba odbijena jer bi to, kako oni navode, dovelo do žalbe Američke federacije, koja bi ostala bez medalje u ovoj disciplini, pa je lakše da se odbije naša žalba", saopštili su iz Atletskog saveza Srbije.

Zaista je nevjerovatan način na koji je Španović ostala bez medalje, ali bi se u budućnosti ovakve situacije mogle izbjeći. Najavljena je promjena pravila i startni brojevi će biti dodatno pričvršćeni.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi