Zaplet iz trilera: Video potvrdio da je Lochte sve slagao

Bahati Amerikanci...

Zaplet iz trilera: Video potvrdio da je Lochte sve slagao

Izvor iz brazilske policije za ABC News je otkrio istinu o istrazi vezanoj za navodnu pljačku američkih plivača i sudionika Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. 

Američki plivač i osvajač zlatne medalje Ryan Lochte u nedjelju je prijavio kako su on i njegove kolege opljačkane uz prijetnju pištoljem u taksiju kojim su se zaputili u Olimpijsko selo, međutim cijela priča je izmišljena. 

Nakon što policija nije uspjela pronaći nikakve dokaze koji bi potvrdili priču, u medijima je objavljen videozapis na kojem se vidi kako se Lochte tuče sa obezbjeđenjem na benzinskoj pumpi u isto vrijeme u kojem se navodno pljačka odvijala. Plivači su došli do pumpe i zatekli zaključana vrata od toaleta, a onda su ih provalili. Nakon što se poslije kratke gužve pojavio menadžer pumpe zahtijevao je od Amerikanaca da plate štetu, što su oni navodno i učinili. 

U međuvremenu tamošnje vlasti plivače Jacka Congera i Gunnara Bentza su "skinuli" s leta i zemlju ne mogu napustiti dok se ne završi istraga, dok će se Ryan Lochte morati vratiti u Brazil kako bi dao izjavu o incidentu. 

Brazilci smatraju da je cijeli incident izmišljen kako bi se naštetilo ugledu zemlje.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi