Zarada Joshue i Puleva veća nego ikad

Napuniće džepove

Zarada Joshue i Puleva veća nego ikad

M. Šljivak

Anthony Joshua i Kubrat Pulev naći će se u ringu 28. oktobra.

Bugarski borac dobio je šansu da izazove svjetskog prvaka po verzijama IBF, WBA i IBO, pa je izvjesno da nas u Cardiffu za dvije sedmice čeka pravi spektakl.

Joshua je bez sumnje trenutno najveća zvijezda teške kategorije. Nema borca koji od mečeva više zarađuje od njega u ovom trenutku, a protiv Puleva će imati do sada najveću zaradu u karijeri.

Za borbu u kojoj će braniti svjetski tron Britanac će inkasirati 20 miliona dolara, sedam milion više nego što je dobio za najbolji meč u karijeri protiv Vladimira Klička.

Neće ni bugarski borac sa druge strane ostati nezadovoljan. Njemu će od meča u Cardiffu pripasti čak pet miliona dolara, što je mnogo više od novca kojeg zarađuje WBC prvak Deontay Wilder koji za svoje mečeve dobija uglavnom oko milion i po dolara. Ipak, još je to daleko od novca kojeg su bokseri zarađivali u prošlosti, ali cifre polako sve više i više rastu.

Sa financijske strane Joshua i Pulev će sigurno biti zadovoljni, a pred njima je zadatak da borbom zadovolje ljubitelje boksa širom svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi