Zatvorene OI u Nanjingu, zastavu BiH nosila Branka Vranješ

Zatvorene OI u Nanjingu, zastavu BiH nosila Branka Vranješ

Danas su svečano zatvorene druge Omladinske olimpijske igre u kineskom gradu Nanjingu.

Imajući u vidu da je naša džudašica Aleksandra Samardžić koja je osvojila srebrenu medalju, zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu ranije morala napustiti Nanjing, mlada plivačica Branka Vranješ, dobila je posebnu čast da nosi bh. zastavu na ceremoniji zatvaranja. Nanjing je od 16. do 28. augusta 2014. godine, bio domaćin za više od 3.800 mladih sportista u dobi od 15 do 18 godina koji su se nadmetali u 28 sportova.

Neki od sportova poput ragbija i golfa doživjeli su olimpijsku premijeru na Omladinskim olimpijskim igrama u Nanjingu. U dvanaest dana takmičenja koliko su Igre trajale, najviše medalja osvojili su kineski sportisti, čak 65, zatim ruski sportisti 57, te američki sportisti, 22 medalje.

Bosnu i Hercegovinu su na Omladinskim olimpijskim igrama predstavljali: Aleksandra Samardžić, Petar Zadro, Amila Karšić, Stefan Čuković, Branka Vranješ, Vedad Ramić, treneri: Branislav Crnogorac, Ahmed Naci Dilek, Dragomir Čabrilo, Goran.

„Organizacija Igara je bila na najvišem nivou, gotovo kao na Olimpijskim igrama. Najviši čelnici države na čelu sa predsjednikom Kine, agilni članovi Organizacionog odbora kao i 20 hiljada volontera, Kinu su predstavili kao ekonomsku super silu i fantastičnog domaćina najvećih sportskih takmičenja. Svi aspekti, a posebno borilišta su dobili najvišu ocjenu,“ izjavio je šef misije i generalni sekretar OK BiH mr.sci.Said Fazlagić Povratak bh. tima na sarajevski aerodrom je predviđen za subotu 30. augusta 2014.godine u jutarnjim satima (7,55 sati po lokalnom vremenu) letom iz Istambula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije