Završen sedmi simpozij nove tehnologije u sportu

U prostorijama Olimpijskog komiteta

Završen sedmi simpozij nove tehnologije u sportu

U prostorijama Olimpijskog komiteta, 27.9.2014. održan je drugi dan Simpozija Nove tehnologije u sportu NTS - 2014.

U sklopu drugog dana Simpozija održane su promocije knjiga profesora sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Prva promocija knjige "Tehnika i taktika sa metodikom rukometne igre" doc.dr. Rasima Lakote i doc.dr. Fahrudina Mavrića uz moderatora Muhameda Bikića i promotora prof.dr. Munira Talovića, prof.dr. Elvira Kazazovića i Smaje Karačića, dok je druga promocija knjige "Boxing - Basic Elements of Boxing"  prof.dr. Safeta Kape održana uz promotore prof.dr. Slavka Obadova, prof.dr. Husnije Kajmovića i prof.dr. Izeta Rađe.

Poslije promocija knjiga uslijedio je takmičarski dio i završni dio ovogodišnjeg Simpozija. Studenti su dobili priliku da izlažu svoje master/magistarske radove u sklopu održavanja sedmog po redu Simpozija NTS - 2014. Organizacioni odbor NTS-a je po završetku njihovih izlaganja, najboljim studentima uručio prigodne nagrade za prvo i drugo mjesto.

Organizatori su iznimno zadovoljni organizacijom sedmog po redu NTS- a 2014, te su već najavili pripreme za osmi Simpozij "Nove Tehnologije u sportu - 2015" koji će ujedno predstavljati jubilarnu desetogodišnjicu od početka rada NTS-a. 

Još jednom se želimo zahvaliti svima koji su učestovali u organizaciji ovogodišnjeg simpozija, njegovom začetniku i predsjedniku organizacionog odbora NTS-a prof.dr. Izetu Rađi, dekanu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja prof.dr. Nusretu Smajloviću, partnerima Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, svim nastavnicima Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, te se posebno zahvaljujemo studentima koji su aktivno učestvovali u organizaciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.