Završile su kao zadnje, ali ih gledamo u finalu

Nagrađene za nevjerovatan sportski duh

Završile su kao zadnje, ali ih gledamo u finalu

M. Šljivak

Jučerašnju kvalifikacionu trku na 5.000 metara za žene obilježile su Abbey D’Agostino iz SAD-a i Nikki Hamblin s Novog Zelanda.

Negdje na oko tri kilometra, Hamblin je usporila kako bi izbjegla kontakt s drugom atletičarkom, ali ju je potom u s leđa udarila D'Agostino, te su obje završile na stazi.

Amerikanka se podigla, a kako je Hamblin još uvijek bila na stazi, D'Agostino joj je nesebično pomogla, pa su obje trku završile na začelju.

"Nisam znala šta se događa. Pitala sam se, zašto sam na stazi? Odjednom, stvorila se ruka na mom ramenu i čula sam rečenicu 'ustaj, moramo završiti ovo'. Zahvalna sam Abbey na tome", rekla je Hamblin.

Obje djevojke su završile trku, a kao nagradu od organizatora za sportski duh su dobile plasman u finale.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi