Zbog dopinga suspendovane Sherone Simpson i Allison Randall

" Pale " mjesec dana prije prošlogodišnjeg SP-a

Zbog dopinga suspendovane Sherone Simpson i Allison Randall

Vlasnica zlatne medalje s Olimpijskih igara u Ateni, jamajčanska atletičarka Sherone Simpson (29) i njena zemljakinja Allison Randall (26) suspendovane su na 18, odnosno 24 mjeseca zbog pozitivnih doping testova.

Simpson i Randall pale su na doping pregledu mjesec dana prije prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Moskvi. Osim njih bilo je pozitivno još troje jamajčanskih atletičara među kojima i bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell, koji će svoju kaznu doznati u četvrtak.

Simpson je priznala krivnju otkrivši kako je nedopuštene supstance dobivala od svojeg kanadskog trenera. Sarađivala je u procesu i zbog toga je kažnjena na 18 mjeseci, potvrdio je Lennox Gayle, član Jamajčanske antidopinške agencije.

Simpson je osvojila zlato u štafeti 4x100m u Ateni 2004. Četiri godine poslije u Pekingu bila je srebrna na 100 m, kao i 2012. u Londonu u štafeti 4x100m. Na svjetskim prvenstvima osvojila je dvije srebrne medalje u štafetnim utrkama.

Randall je jamajčanska rekorderka u bacanju diska (61.21 metar). Nastupila je u Londonu, no nije se uspjela plasirati u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.