"Želio bih vidjeti MMA borbe do smrti"
Foto: EPA

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadyrov najavio

"Želio bih vidjeti MMA borbe do smrti"

M. Šljivak

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadyrov poznat je kao veliki ljubitelj borilačkih sportova.

U njegovoj organizaciji se često održavaju MMA borbe, a Kadyrov je sada odlučio otići korak dalje i želi vidjeti borbe do smrti.

Izazvao je najjaču svjetsku promociju UFC na borbe protiv njegovih boraca i to na smrt.

"Svi bi vidjeli da imam najbolje borce. Zamislite meč bez sudije i bez prekida. Takva borba bi bila veliki spektakl. Moji broci bi pobijedili u takvom obračunu, uvjeren sam u to", rekao je Kaydrov.

Istakao je kako bi i on volio da učestvuje u borbi na smrt.

"Ja sam vojnik, znam šta je rat. Volim borbe i volio bih da učestvujem u borbi do smrti. Volio bih umrijeti u borbi", istakao je Kadyrov.

Čečenski vođa je ranije organizovao i dječije borbe u kojima su učestvovali i njegovi sinovi, što je izazvalo velike reakcije u svijetu.

S obzirom na to da Kadyrov organizuje gotovo sve što poželi, ne treba začuditi ako u narednim godinama i organizuje jedan turnir na kojem pravila neće biti.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi