Zenović: Kakanj je favorit, ali se nećemo lako predati

Član OK Bosna pred Kakanj

Zenović: Kakanj je favorit, ali se nećemo lako predati

S. Mlaćo

Nakon poraza u prošlom kolu od Domaljevca (2:3), odbojkaši Bosne u subotu će u Maloj dvorani Skenderije ugostiti drugoplasirani Kakanj 78.

Meč se igra u subotu sa početkom u 14 sati, a u timu iz našeg glavnog grada i pored ne baš dobrih igara u dosadašnjem dijelu sezone vjeruju da mogu napraviti dobar rezultat. 

"Falilo nam je sreće u proteklim utakmicama i uz objektivne probleme osjetio se nedostatak iskustva igranja u Premijer ligi. Uz sve te nedostatke nismo pružali maksimum i mislim da je situacija sada sasvim drugačija. Nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone puno bolje i kvalitetnije igrati i samim tim popraviti stanje na tabeli", kazao je za SportSport.ba član OK Bosna Bahrija Zenović. 

Kakanjci u ovu utakmicu ulaze sa drugog mjesta, a Sarajlije sa osmog, pa su gosti svakako favoriti.

"Kakanj je veoma kvalitetan tim. Odigrali smo dosta prijateljskih utakmica u toku pripremnog perioda za nastupajuću sezonu i mogu reći da su pokriveni na svim pozicijama. Očekujem dobru i nadam se neizvjesnu utakmicu, jer smo sada postali kompaktna ekipa. Iako nam u prvom dijelu sezone nije išlo kako smo očekivali, mislim da sada imamo snage da pobijedimo jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Normalno da su oni favoriti u ovom meču, ali mi se nećemo lako predati", jasan je naš sagovornik. 

Ono što se na posljednjim domaćim utakmicama Sarajlija svakako dalo primijetiti jeste veoma lijepa podrška navijača.

"U Sarajevu dugo nije bilo odbojke na sceni. Ljubitelji odbojke iz Sarajeva su zaboravili  da uživaju u lijepim i atraktivnim potezima, ali sada imaju priliku da dođu i da nas podrže, te bodre. Mi ćemo tada dobiti krila na terenu i dati svoj maksimum. Mnogo nam znači njihova podrška i ovim putem pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu u subotu u 14 sati i da nas podrže, te budu naš sedmi igrač", zaključio je član OK Bosna Bahrija Zenović na kraju razgovora.

Treba istaći da će cijena ulaznice za ovaj meč Premijer lige BiH u odbojci iznositi 5 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi