Ženska odbojkaška juniorska reprezentacija peta na Balkanu

Ženska odbojkaška juniorska reprezentacija peta na Balkanu

A. Beganović

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH zauzela je peto mijesto na Balkanskom prvenstvu 2015. koje je završeno juče u Subotici.

Izabranice selektora Siniše Rulja i trenera Ivice Bošnjaka: kapiten Žana Dragutinović,Vera Kostić, Tamara Vrećo, Tamara Ćešić, Danica Ateljević, Jovana Papaz, Džemila Hajdić, Ena Muhamedović, Jovana Kovačević, Helena Babić, libero Amra Džambić i libero Tamara Stojanović slavljem su završile nastup u Subotici, u meču za peto mijesto razultatom 3:2 po setovima 25:21, 19:25, 13:25, 25:22 i 15:13 pobijedile su Rumuniju.

Zavijesu na takmičenje odbojkaške mladosti Balkana u Subotici spustila je ekipa domaćina Srbije koja u odlučujućoj utakmici za prvo mijesto, slavi maksimalno sa 3:0 (25:23, 25:22, 30:28) protiv Bugarske i osvaja šampionski pehar namijenjen najboljoj juniorkoj reprezentaviji Balkanai. Bronzanu medalju osvojila je Turska, pošto je u meču za treće mjesto pobijedila Moldaviju sa ubjedljivih 3:0 (25:15, 25:7, 25:18).

Balkansko prvenstvo 2015. Subotica, Srbija

Konačan plasman

1.Srbija

2,Bugarska

3.Turska

4.Moldavija

5.BiH

6.Rumunija

7.Crna Gora

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.