Zikret Hasanica učestvuje na džudo seminaru u Tokiju

Zikret Hasanica učestvuje na džudo seminaru u Tokiju

E. Škulj

Trener kakanjskog džudo kluba Zikret Hasanica je na poziv hrvatskog Džudo Saveza jučer otputovao u Japan na seminar koji se održava od 1.-10. jula 2017. godine. 

Riječ je o tradicionalnom seminaru Kodokan judo instituta koji ima za cilj vježbu i usavršavanje znanja iz džudo sporta. Jučer su u ranim jutarnjim satima evropski džudisti otputovali za Japan iz Zagreba i Venecije, a danas će biti smješteni i registrovani u Tokiju. Već sutra je u devet sati planiran i prvi trening za grupu koja putuje iz Zagreba u kojoj je i trener Hasanica, dok je u terminu od 18:30 do 21 sati po lokalnom vremenu zakazan i zajednički trening (randori) sa japanskim ekipama. Treninzi će se održavati u istom terminu i narednih dana do subote 8. jula 2017. godine kada je planiran izlet na planinu Fuji (3776 mnv), dok je povratak u Zagreb planiran u utorak 11. jula.

"Kao uspješan takmičar, trener i organizator džudo turnira pozvan sam od strane hrvatskog džudo saveza na seminar u Japanu koji će se održati u periodu od 1. do 10. jula u Tokiju. Sam poziv za mene i moj klub predstavlja veliku motivaciju za budući rad, ali i priznanje za sve naše dosadašnje aktivnosti. Budućnost džudo sporta je nezamisliva bez međunarodnih seminara, a prisustvo na seminaru u kolijevci džudo sporta je veliko priznanje i čast", rekao je trener Hasanica u izjavi za SportSport.ba.

Zikret Hasanica je osnivač i trener džudo kluba Kakanj koji djeluje od 2005. godine. Majstor je džudo-a II dan. Osvajač je brojnih medalja na raznim džudo turnirima u BiH, ali i bivšoj Jugoslaviji. Trener je mladih džudista Kaknja starosne dobi od četiri do petnaest godina. Inače kakanjski džudo klub je od 2007. godine domaćin i međunarodnog džudo turnira koji je uvršten u kalendar džudo saveza Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije