Živanović primio Pandžića

Živanović primio Pandžića

Zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Miroslav Živanović ugostio je danas Dževada Pandžića, jedinog paraolimpijca iz Sarajeva koji će u Londonu nastupiti u pojedinačnim sportovima (bacanju kugle F-55).

Dževad Pandžić će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na predstojećim paraolimpijskim igrama u London, uz dvije atletičarke iz Zenice i Živinica, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Zamjenik gradonačelnika Živanović čestitao je Pandžiću na ispunjenju olimpijske norme na takmičenju u Padovi prošle godine, te mu poželio uspjeh na paraolimpijskim igrama.

Dodao je da Pandžić spada među izuzetne ljude i sportiste koji zaslužuju svaku vrstu podrške, te da će Grad pokrenuti aktivnosti kako bi i drugi nivoi vlasti i sponzori pružili konkretnu pomoć za pripreme ovog atletičara.

Dževad Pandžić zahvalio je na prijemu u Gradskoj upravi.

Njegov trener i sekretar Atletske asocijacije invalida u FBiH Edhem Mašić, koji je prisustvovao prijemu, naglasio je da je Grad Sarajevo jedini odazvao na molbu za podšku atletičaru u pripremama za nastup u Londonu.

"Pripreme s kojima smo intenzivno krenuli još 31. maja finansirali smo sami'', istaknuo je Mašić.

Atletska asocijacija invalida u FBiH osnovana je 2000. godine, a bh. atletičari učestvovali su na paraolimpijadama u Sydneyju, Atini i Pekingu, kao i na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Pandžić se počeo takmičiti 2003. godine, učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Lilleu, a bio je i učesnik Paraolimpijade u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.