Zlatna liga starta u Berlinu

IAAF donio odluku

Zlatna liga starta u Berlinu

A. Beganović

Na sastanku održanom u sjedištu Svjetske atleske federacije (IAAF) u Zurichu odlučeno je da "Zlatna liga" iduće sezone starta u Berlinu.

Svjetska atletska federacija (IAAF) odlučila je da serija od šest mitinga "Zlatne lige" starta u Berlinu 14. juna 2009. godine, dok će finalni miting biti u Bruxellesu 4. septembra 2009. godine.

U predstojećoj sezoni u konkurenciji za "jack pot" bit će atletičari u disciplinama 100, 400, 3. 000 ili 5. 000, 110 metara prepone i bacanje koplja, te atletičarke na 100, 400, 100 metara prepone, skok u vis i skok s motkom.

Gradovi domaćini šest mitinga "Zlatne lige" u 2009. godini su Berlin (14. juna), Oslo (3. jula), Rim (10. jula), Pariz (17. jula), Zurich (28. avgusta) i Bruxelles (4. septembra).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.