Zlatna liga u istoriji, Dijamantna budućnost

IAAF

Zlatna liga u istoriji, Dijamantna budućnost

A. Beganović

U sjedištu Međunarodne atletske federacije u Monacu danas su donesene možda i krucijalne odluke za budućnost ovog sporta. 

Naime, čelni ljudi atletike odlučili su da se dosadašnja Zlatna liga zamjeni Dijamantnom od 2010. godine.

Dijamantna liga trebala bi imati dvostruko veći broj mitinga (12), a proširiće se izvan evropskih granica. Od 2010. godine ljubitelji „kraljice sportova“ u Aziji, Americi i Bliskom istoku moći će uživati u takmičenjima najboljih atletičara i atletičarki. Broj mitinga mogao bi biti još veći jer vode se pregovori za još tri, a konačan izgled Dijamantne lige znaće se krajem 2009. godine.

IAAF Diamond League sastojat će se od sljedećih mitinga:

Aviva London Grand Prix, Aviva British Grand Prix, Athletissima Lausanne, Bislett Games Oslo, DN Galan Stockholm, Herculis Monaco, Meeting Areva Paris St-Denis, Memorial Van Damme Brussels, Prefontaine Classic Eugene, Reebok Grand Prix New York, China Golden Grand Prix, Weltklasse Zurich.

Tri zasad neizvjesna su DKB ISTAF Berlin, Golden Gala Rome i Qatar Athletics Super Grand Prix in Doha.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.