Zlatni ljiljani ponovo na svjetskom tronu

Titula za odbojkaše BiH

Zlatni ljiljani ponovo na svjetskom tronu

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je titulu prvaka svijeta. Izabranici Mirze Hrustemovića su na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj u finalnom susretu savladali selekciju Brazila s 3:1, po setovima 25:22, 20:25, 25:7, 28:26.

Nakon što je Brazil bolje otvorio meč i poveo sa 8:6, naša selekcija poslije minute odmora igra mnogo bolje. S četiri vezana poena odlazimo na 18:14, što se na kraju ispostavila kao ključna serija u prvom setu. Do kraja prvog seta naš tim je zadržao vodstvo, te su osvojili prvi set s 25:22.

Brazilci su odigrali sjajno drugi set. Vodili su gotovo cijelim tijekom drugog seta, naši nisu uspijevali da ugroze prednost Brazilaca, koji su na kraju osvojili drugi set s 25:20.

Treći set donosi potpunu dominaciju naših odbojkaša. Dominirali su u ovom dijelu igre, Brazilci nisu imali ni trunke šanse, a treći set smo osvojili s uvjerljivih 25:7. 

Četvrti set je donio veliku borbu. Uspijevali su naši održavati minimalnu prednosti, no Brazilci se nisu predavali. Pružali su zaista žestok otpor, te su s tri vezana poena došli do vodstva od 20:19. Ipak, naši odbojkaši su uzvratili istom mjerom. Imali smo nekoliko meč lopti, no Brazilci su se dobro branili, ali su naši odbojkaši na kraju slomili otpor Brazila za konačnih 3:1 i titulu prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.