Zlatni momci "pomeli" Srbiju

Plasirali se u četvrtfinale EP-a

Zlatni momci "pomeli" Srbiju

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nastavila je s fenomenalnim rezultatima na Evropskom prvenstvu u Poreču.

Nakon dvije lagane pobjede protiv Gruzije i Mađarske danas su izabranici Mirze Hrustemovića "pomeli" Srbiju u posljednjem kolu grupne faze. Bh. selekcija je slavila sa laganih 3:0 i tako osigurala prvo mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale EP-a.

Prvi set naši Zlatni momci odigrali su sjajno, te su Srbima prepustili samo deset poena (25:10). U nastavku meča naši protivnici se nisu ništa bolje proveli. Bh. selekcija je drugi i treći set riješila istim rezultatom 25:14, te je tako sa 3:0 upisala svoju treću pobjedu na EP koje se igra u Poreču.

U današnjoj utakmici u našem timu najviše su se istakli kapiten Sabahudin Delalić, te Safet Alibašić koji su upisali po šest poena. Naši momci meč četvrtfinala igraju sutra, a protivnika ćemo saznati nakon večerašnjih mečeva u drugoj grupi.

Polufinale igra se 10. novembra, a finale je na rasporedu 11. novembra ove godine.

EP u Poreču, 3. kolo:

BiH - Srbija 3:0 (25:10, 25:14, 25:14)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi