Zlatni momci razbili i Njemačku

Odbojkaši u polufinalu EP

Zlatni momci razbili i Njemačku

M. Šljivak

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Poreču. Naši odbojkaši danas su u četvrtfinalnom duelu savladali Njemačku rezultatom 3:0, po setovima 25:14, 25:19 i 26:24.

Žestoko su Zlatni momci ušli u ovaj meč. Prvi set su bez većih problema riješili u svoju korist sa 25:14 i nisu dopustili rivalima nikakve šanse u ovom dijelu igre.

Njemačka je zaigrala nešto bolje u drugom setu. Međutim, ponovo je viđena potpuna kontrola nad igrom naše selekcije i drugi set su osvojili sa 25:19 za uvjerljivu prednost od 2:0 u setovima.

Nijemci međutim u trećem setu igraju zaista odlično. Vodili su većim dijelom ovog seta, imali su veliku prednost od osam poena, ali se aktuelni prvaci nisu predavali. Uspjela je naša selekcija režirati veliki preokret i doći do osvajanja trećeg seta sa 25 i konačne pobjede od 3:0 za plasman u polufinale.

Najbolji poenterski učinak je u reprezentaciji BiH imao Adnan Manko (13), a Mirzet Duran je dodao 10. Naravno, i svi ostali momci su pokazali odličnu igru i ostalim selekcijama će trebati pravo čudo da nas zaustave na putu prema novom zlatu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi