Zlatnu medalju poklonio sedmogodišnjaku

Sjajan gest Velimira Stjepanovića

Zlatnu medalju poklonio sedmogodišnjaku

D. Vejo

Osmijeh na licima najmlađih je i najpreči. To najbolje zna i član plivačkog kluba Partizan Velimir Stjepanović, koji je danas na državnom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatnu medalju, koju je nakon ceremonije dodjela odličja, poklonio dječaku po imenu Marko.

Danas je u Beogradu održano državno prvenstvo u plivanju. Trenutno najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović, pomeo je konkurenciju u disciplini na 400 metara kraul gdje je ostvario rezultat, isplivavši dionicu za 3 minute i 51 sekundu.

"Prezadovoljan sam današnjim nastupom. Iskreno nisam očekivao da ću ovako brzo isplivati ovu dionicu što je za mene veliki uspjeh. Nisam mogao zamisliti naporniji dan od ovoga. Jutros sam plivao kvalifikacije, zatim otišao na trening u teretanu što mi je svakodnevna rutina i još isplivao ovo vrijeme na kraju dana, stvarno sam i više nego zadovoljan“, rekao je za tamošnje medije mladi Stjepanović.

Zlatna medalja činilo se da je u njegovim rukama. Ipak, on se odlučio na potez o kojem bruji cijeli region. Skinuo je odličje i poklonio sedmogodišnjem dječaku.

"Ovo sam uradio čisto zbog djece. Njima to mnogo znači a skoro pa uvijek poklonim medalju nekom djetetu koje se nađe u blizini, čisto iz razloga da im to bude podstreh za dalje, da ih motivišem. Ona najvažnija odličja čuvam za sebe naravno, ali ovo je jedan od načina da ih obradujem i izmamim osmijeh na lice“, dodaje plivač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi