Zlato za Adnana Pribišića, srebro za Irmelu Peranović

Specijalne Olimpijske igre

Zlato za Adnana Pribišića, srebro za Irmelu Peranović

Predstavnici Bosne i Hercegovine na Specijalnim Olimpijskim igrama, koje se održavaju u Los Angelesu, stigli su do svojih prvih odlična.

Adnan Pribišić je u kategoriji prsnog plivanja na 25 metara osvojio zlatnu medalju, dok je u disciplini 50 metara slobodno srebro osvojila Irmela Peranović.

Našu delegaciju predstavljaju sportisti i sportistkinje iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Gračanice, Srebrenice, Pala i Čelića, trebalo bi činiti 29 članova i članica – od čega je 20 sportista i sportistkinja u četiri sporta – atletika, plivanje, stoni tenis te ženski unified fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.