Zlato za Crnu Goru
Najefikasniji igrač utakmice: Nikola Janović

Svjetska liga u vaterpolo

Zlato za Crnu Goru

Vaterolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlatnu medalju na turniru Svjetske lige koji je održan u Podgorici. Pred oko 4. 000 domaćih navijača na bazanu Morača, domaći su savladali Hrvatsku rezultatom 8:7.

Iako rezultat govori da je utakmica bila neizvjesna, Crnogorci su ipak dominirali tokom cijelog meča. Već u ranoj fazi utakmice poveli su sa 3:0, a do kraja prve četvrtine Hrvati su uspjeli smanjiti zaostatak na dva gola.

U drugoj četvrtini se igralo izjednačeno, a pobjednik je bio riješen već u trećem periodu igre. Dva gola Nikole Janović i jedan Borisa Zlokovića osigurali su Crnoj Gori tri gola prednosti uoči posljednje četvrtine.

Barakude su u posljednjoj dionici igre zaigrale bolje, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Pogodak vrijedan zlatne medalje postigao je Vladimir Gojković. Janović je bio najbolji strijelac utakmice sa četiri gola, a na golu Crnogoraca briljirao je Ščepanović koji je zaustavio deset udaraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.