ŽOK Smeč slavio u Gračanici

Nova sezona Federacje BiH za žene

ŽOK Smeč slavio u Gračanici

S. Mlaćo

Proteklog vikenda je započela nova odbojkaška sezona u okviru Superlige Federacije BiH za žene. 

Na startu prvenstva ekipa ŽOK “Smeč” je gostovala u Gračanici i zabilježila značajnu pobjedu na startu prvenstva.

Od početka susreta domaća ekipa je bila nadmoćna i ni jednog trenutka gošćama nisu dale priliku da se rezultatski primaknu. Odličnim servisom, dobrom igrom u polju, uz puno zalaganje najavile su povoljan rezultat.

Ponesene igrom iz prvog seta, gostujuće odbojkašice se opuštaju, što domaća ekipa koristi za prednost početkom drugog seta. Cijelim tokom drugog seta domaće igračice su imale rezultatsku prednost, te uz blagi pritisak sa klupe domaće ekipe uspijevaju da izjednače rezultat na 1:1.

U preostala dva seta igračice ŽOK “Smeč” su samo na trenutke davale priliku domaćoj ekipi da zaigra. Uz odličan servis, dobru igru u polju, od početka su ostvarile značajnu prednost za konačnu pobjedu. 

Konačan rezultat:

OK “GRAČANICA –FORTEX” - ŽOK  “SMEČ” 1:3  ( 14:25, 25:21, 14:25 i 14:25)

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Lejla Softić - kapiten ekipe, Edina Selimović, Amela Hadžić, Zerina Suljić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Ena Likić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović,   trener ekipe Said Hasanbegović.

Ovo je nakon trijumfa u četvrtfinalu kupa FBiH, druga pobjeda ekipe ŽOK “Smeč” u samo 4 dana.

Naredna  provjera je za samo 3 dana, kada se u polufinalu kupa FBiH sastaju sa ekipom OK “Igman” Ilidža. 

Ovaj susret je na rasporedu u srijedu 11.oktobra sa početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi