Zorić: Vjerovao sam da možemo do medalje

Srebrni kajakaš iz Rija za SportSport.ba

Zorić: Vjerovao sam da možemo do medalje

D. Vejo

Srbijanski kajakaš Milenko Zorić zauzeo je drugo mjesto u disciplini dvosjed na 1000 metara, zajedno sa Markom Tomićevićem.

Zorić je prema mnogima zaboravljeni sport vratio na stare staze slave. Trud, rad, red i disciplina urodili su plodom kada je najviše trebalo. Srebro je u njegovom vlasništvu, te će pored svojih mnogobrojnih kolega popeti se na balkon Skupštine i pozdraviti naciju.

Tiho ispraćen, burno dočekan tako se može opisati put u Rio ovog srbijanskog kajakaša. Nakon 32 godine, medalja u kajakaštvu ponovo je u Srbiji, a za to je najviše "kriv" upravo Zorić i njegov timski kolega Tomićević. Svoje prve utiske nakon osvajanja iste, ispričao je kajakaš.

"Zadovoljan sam svojim učinkom na OI u Riju. Drugo mjesto u dvosjedu sa svojim kolegom Tomićevićem zauzeli smo u trci na 1000 metara. Prije nego što su Igre počele, vejrovao sam da možemo do medalje, pa i one najsjajnije ali eto uzeli smo srebro. Malo je nedostajalo do zlata, ali zadovoljni smo i ovim učinkom. Srbijanski kajak već 32 godine nije osvojio medalju na OI. Konkurencija je bila jaka. Svi takmičari su nam poznati još od prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva iz Milana gdje smo osvojili bronzu", rekao je za SportSport.ba kajakaš Srbije, Milenko Zorić.

Podsjetimo, Zorić se takmičio i u disciplini četverac na 1000 metara gdje je sa svojim timom zauzeo osmo mjesto. Veslao je sa Torubarovim, Pejićem i Tomićevićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi