Zukan nakon bronze na SP: Slijede pripreme za EP

Zukan nakon bronze na SP: Slijede pripreme za EP

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac u karateu, Admir Zukan na Svjetskom prvenstvu u Bremenu se okitio bronzanom medaljom.

Bronzana medalja u Bremenu je velikiu uspjeh za bosanskohercegovački sport, ali i samog Zukana, koji se dugo i naporno pripremao za ovo takmičenje.

"Za Svjetsko prvenstvo se sprema kroz cijelu sezonu, mediteranski i balkanski šampionat su bile završne provjere forme i tada sam shvatio da mogu očekivati dobar rezultat i u Bremenu. O medalji se razmišlja ali ne dozvoljavate da vas optereti", govori Zukan na kojeg poraz u polufinalu nije negativno uticao.

"Postoji žal za tim finalnim dvobojem, ali ta nijansa sportske sreće tada je bila na strani mog protivnika. U meč za treće mjesto se ulazi bez osjećaja i razmišljanja o posljednjem meču, to je kao sasvim novo takmičenje. Taj pristup urodio je plodom. Sva četvorica iz polufinala smo zasluženo bili tu, podjednak je to kvalitet i onda na scenu stupaju detalji, ali i određeni rejting koji imate kao takmičar. Rezultat kakav jeste je ogroman i nadam se da će ga svi prepoznati i shvatiti šta to znači bh. karateu i sportu općenito", ističe Zukan.

Nakon sjajnog nastupa na Svjetskom prvenstvu Zukan će malo odmoriti, a onda slijede pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Kraj je godine, sva značajnija takmičenja su iza mene, pa je po programu treninga sada kratak period odmora, a mislim da sam ga i zaslužio. Poslije toga slijede pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u martu sljedeće godine u Istanbulu . Očekujem da ću na tom prvenstvu uspjeti da ostvarim normu za prve Evropske olimpijske igre koje će se održati u junu sljedeće godine u Azerbejdžanu", zaključio je bh. karatista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.