Žuta tigrica, sestra najboljeg mladog golmana na svijetu

Starija sestra Thibauta Courtoisa

Žuta tigrica, sestra najboljeg mladog golmana na svijetu

Thibaut Courtois je zbog povrede glave bio primoran da napusti teren u gradskom derbiju u kojem je njegov Chelsea na kraju s 2:0 savladao Arsenal. 

Povreda nije teške prirode pa ćemo sjajnog belgijskog golmana, koji se ovog ljeta vratio među Plavce sa posudbe u Atletico Madridu, već naredne sedmice gledati na Bilinom polju gdje će Zmajevi ugostiti Crvene đavole Marca Wilmotsa.

Iako je sasvim sigurno najbolji mladi golman na svijetu, Thibaut nije jedini član porodice koji na međunarodnoj sceni predstavlja porodicu Courtois.

Valerie Courtois, starija sestra golmana Chelseaja, poprilično je poznata u odbojkaškom svijetu i sa 23 godine igra već svoju šestu profesionalnu sezonu, a za žensku odbojkašku reprezentaciju Belgije debitovala je 2008. godine.

Baš kao i brat Valerie je specijalista za odbrambene zadatke jer igra na poziciji libera. Ona je sa reprezentacijom svoje zemlje na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojila bronzu, a na Svjetskom prvenstvu koje je još uvijek u toku Žute tigrice, kako je popularni nadimak belgijskih odbojkašica, podijelile su 11. mjesto sa Bugarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.