Zvanično: Armstrongu oduzete titule Tour de Francea

Zvanično: Armstrongu oduzete titule Tour de Francea

Američkom biciklisti, Lance Armstrongu oduzeto je svih sedam titula Tour de Francea te je doživotno suspendovan od strane odgovornih organa nakon izvještaja američke antidoping agencije (USADA) koja ga je optužila za dopingovanje.

Predsjednik UCI-ja, Pat McQuaid objavio je kako savez prihvata izvještaj američke antidoping agencije o Armstrongu te neće biti žalbe kod Arbitražnog suda za sport.

 

Ova odluka je oslobodila put za organizacioni odbor Tour de Francea da i zvanično ukloni Armstronga sa liste osvajača ove utrke (1999-2005).

 

Također, podsjetimo, Armstrong se nedavno povuka sa mjesta predsjednika fondacije Livestrong.

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.