A, tek mu je 16: Horor prekršaj na derbiju Fenera i Galate

Mržnja od malih nogu

A, tek mu je 16: Horor prekršaj na derbiju Fenera i Galate

Jasno je da među Fenerbahčeom i Galatasarayjem vlada ogromno rivalstvo i mržnja koja često prevazilazi okvire sportskog, ali ono što se dogodilo na derbiju kadetskih selekcija ove dvije ekipe je zaista previše.

Mladi fudbaler Fenerbahčea Gurkan Baskanin (16) pogibejno je startovao na svog protivnika, a snimak njegovog prekršaja brzo se proširio internetom i izazvao komentare zgražavanja.

Da bude još nevjerovatnije, glavni sudac utakmice je Baskaninu pokazao samo žuti karton uprkos tome što je očito da je želio povrijediti svog protivnika. Drugu namjeru, zapravo, nije ni imao.

Kada je već sada ovako agresivan, pitanje je u kakvog će fudbalera izrasti ovaj Fenerov tinejdžer kojeg bi podhitno trebalo prevaspitati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Derbiji Fenera i Galate jesu više od fudbala. Ali, ovo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi