Boro zbog sudije ostaje bez Premiershipa?

Velika greška pomoćnog sudije

Boro zbog sudije ostaje bez Premiershipa?

M. Šljivak

Fudbaleri Middlesbrougha sinoć su na gostovanju u Birminghamu odigrali meč bez pobjednika (2:2).

S jednim osvojenim bodom na teškom gostovanju tim Aitora Karanke preuzeo je vrh u Championshipu i trenutno imaju bod više od Burnleya i Brightona, koji svoje utakmice igraju u ponedjeljak.

Međutim, Boro bi bez direktnog plasmana u Premiership i bogatih nagrada za TV prava mogao ostati zbog pomoćnog sudije na sinoćnjem meču, jer im je poništen regularan pogodak.

Pri rezultatu 2:2, defanzivac Boroa Daniel Ayala postigao je gol za vodstvo od 3:2, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, te je dosuđen ofsajd.

Analizom Sky Sporta utvrđeno je da nedozvoljena pozicija nije postojala i Middlesbrough je teško oštećen u ovom meču.

Tako bi ovaj tim mogao lako ostati bez direktnog plasmana u Premier ligu i za to mogu kriviti samo pomoćnog sudiju koji je napravio veliki propust.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi