Četiri majstorije na dvije utakmice u tri dana

Fantastični pogoci

Četiri majstorije na dvije utakmice u tri dana

M. Šljivak

Carlos Lobaton, 34-godišnji veznjak peruanske ekipe Sporting Cristal, postigao je četiri nevjerovatna gola na dvije utakmice i to samo u tri dana.

Serija nevjerovatnih pogodaka krenula je u petak. U pobjedu protiv ekipe Juan Aurich (4:3) postigao je dva velemajstorska pogotka. 

Prvo je protivničkog golmana savladao direktno iz kornera, da bi potom pogodio s više od pola terena. Golovi su naravno izazvali veliko oduševljenje...

Ipak, na tome nije stao. Nedjelja je donijela još jedan meč za Sporting i nova dva gola Lobatona. Ovog puta je njegov tim slavio sa 6:0, a nakon što je postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, protivničkog čuvara mreže je savladao i nevjerovatnim volejom sa preko 40 metara.

Nevjerovatno je to da je u prošloj sezoni Lobaton postigao šest golova u kompletnoj sezoni...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.