Tony Parker će upisati ovosezonski debi protiv Dallasa

Košarkaš Spursa se oporavio od povrede

Tony Parker će upisati ovosezonski debi protiv Dallasa

Iskusni playmaker San Antonio Spursa Tony Parker je saopštio da se konačno vraća na parket, nakon oporavka od teške povrede kvadricepsa.

Parker se povrijedio na utakmici prošlosezonskog finala Zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa. On je tada zadobio povredu tetive kvadricepsa lijeve noge, a početkom ovog mjeseca je uspješno operisan.
Francuski košarkaš je propustio prvih 19 utakmica San Antonio Spursa u ovoj NBA sezoni, ali je sada konačno spreman za povratak na parket.
"Spremite se, vraćam se sutra protiv Dallasa. Veoma sam uzbuđen što ću ponovo igrati. Bilo je ovo nekoliko teških mjeseci oporavka za mene, bilo mi je potrebno puno strpljenja i mentalne snage", poručio je u nedjelju playmaker Spursa.
Tony Parker će svoj ovosezonski debi upisati u noći sa ponedjeljka na utorak kada Spursi dočekuju Dallas na svom parketu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi