Novozelandski sudija Mark Rule

Linijski sudija sa meča Nigerija-BiH u epizodi "Slijepac"

Svjetska fudbalska javnost nastavila se rugati greškama FIFA-inih sudija koji su dobrim djelom obilježili dosadašnji tok Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Međuu jednu od najvećih grešaka, koja je direktno utjecala na ishod utakmice, jeste i singaliziranje nepostojećeg ofsajda Edina Džeke u 20. minuti zbog kojeg je poništen regularan gol napadača Bosne i Hercegovine.

Ovom velikom previdu sudija sa Novog Zelanda narugali su se i iz producentske kuće "4-4-2-oons" koja kroz crtane filmove koji satirično pokazuju dešavanja na utakmicama Mundijala.

Ovoga puta kratka animacija prikazuje linijskog sudiju Mark Rule sa Novog Zelanda spava tokom utakmice, a slavlje naših navijača nakon Džekinog gola probuudilo ga je iz sna, na šta je on automatski signalizirao ofsajd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije