Majstor i s 38 godina: Recoba pogodio direktno iz kornera

Legendarni urugvajski napadač

Majstor i s 38 godina: Recoba pogodio direktno iz kornera

Nekadašnji legendarni napadač Intera i reprezentacije Urugvaja Alvaro Recoba ima 38 godina, još uvijek aktivno igrali, ali i fantastično pogađa protivničke mreže. 

U subotnjem meču najjačeg urugvajskog fudbalskog ranga između Recobinog Nacionala i Wanderersa, nekada sjajni napadač čiji su udarci izluđivali golmane u Seriji A godinama, pokazao je da u njegovim nogama još uvijek ima magije i "baruta".

Naime, Recoba je u 44. minuti utakmice postigao gol direktnim udarcem iz kornera. Protivnički golman to sasvim sigurno nije očekivao. Pogledajte kako je izgledala ova majstorija. 

Na kraju vrijedi spomenuti da je Club Nacional slavio sa 2:0, i trenutno je prvoplasirana ekipa urugvajskog šampionata sa 18 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.