Napokon je neko kopirao legendarni Bergkampov gol

Trebalo je proći 15 godina

Napokon je neko kopirao legendarni Bergkampov gol

Trebalo je proći punih 15 godina da ponovo vidimo pogodak nalik onom kojeg je Dennis Bergkamp postigao protiv Newcastlea.

Na utakmici Arsenala protiv Newcastlea na St. James Parku odigranoj 2. marta 2002. godine viđen je jedan od najupečatljivijih pogodaka svih vremena, čiji je autor legendarni Holanđanin.

Bergkamp se tada nevjerovatnim driblingom oslobodio svog čuvara i postigao gol koji se prepričava i dan danas.

Međutim, jučer je na utakmici Serije A viđen sličan pogodak kojeg je postigao mladi napadač Sampdorije Patrik Schick, koji je u 20. minuti pogodio za vodstvo svog kluba protiv Crotonea od 1:0.

Mladi Čeh je podsjetio sve na čuveni Bergkampov gol iz 2002. godine, a za njega je još važnije da je pokazao da je majstor kojeg uskoro čeka veliki transfer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi